Portaluri Educationale

Portalul Ministerul Educației Naționale
Portalul prezintă activitatea Ministerului Educației Naționale, fiind punctul central de prezentare a informațiilor și documentelor oficiale.

1educat. Portalul ofertei de cursuri 
1educat este un portal specializat în prezentarea ofertelor de cursuri, promovând perfecționarea în anumite domenii de interes general. Conține informații utile despre planificarea carierei și mediul educațional, precum și numeroase resurse, dispunând și de un asistent online. Secțiunile din cadrul acestui site sunt: oferta de cursuri, planificarea carierei, editor, mediul educațional, resurse.

Portalul SEI 
Sistemul Educaţional Informatizat (SEI) este un program complex iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării în anul 2001 pentru susţinerea procesului de predare-învăţare în învăţământul preuniversitar cu tehnologii de ultimă oră.

Școala Online
Proiectul Școala Online își propune să ofere o bază de date cu resurse gratuite utile studenților, elevilor, profesorilor și oricărei persoane dornice de instruire. Este o platformă deschisă, oricine putând contribui la dezvoltarea lui, mai ales în privința materialelor postate pe site. Secțiunile principale sunt: lecții virtuale, referate online, fun & games, consiliere, internet util, download, știri & noutăți, interactiv, lectura & texte.

Didactic.RO
Este un portal educațional ce conține materiale didactice specifice învățământului preuniversitar. Materialele sunt grupate în următoarele secțiuni: învățământ preșcolar, învățământ primar, învățământ gimnazial, învățământ liceal, învățământ profesional și tehnic. Fiecare secțiune este structurată pe disciplinele specifice.

Alege-ţi drumul! 
Un program de dezvoltare a învăţământului profesional şi tehnic care oferă posibilitatea de a te califica într-o meserie încă de pe băncile şcolii şi de a obţine astfel mai repede un loc de muncă plătit.

Centrul Național de dezvoltare a învățământului profesional și tehnic
CNDIPT a fost înființat cu scopul de a continuă reforma învățământului profesional și tehnic (IPT) care a început cu asistența Uniunii Europene.

Cultura pe NET
Platforma  Cultura pe Net este alcătuită din  86 site-uri web, câte unul pentru fiecare Instituţie de Cultură subordonată Ministerului Culturii și Cultelor din România și un site web de administrare central care interconectează toate cele 86 site-uri web și deserveşte direct Ministerul Culturii si Cultelor.

Fundația EOS România
Resurse educaționale în domeniul tehnologiei informației.

Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei
Institutul  își propune să contribuie activ la inovația în educație prin expertiză, formare, studii și cercetări. Misiunea noastră este de a oferi suportul științific necesar celor mai noi abordări în educație, pentru o învățare autentică, motivantă, activă și creativă.

eScoala
Laboratoare virtuale. Experimente de Fizică, Chimie, Biologie

Scoala Discovery
Scoala Discovery este un proiect realizat de Discovery Networks, compania care detine posturile Discovery Channel, Animal Planet sau Discovery Science, in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului din Romania.
 
Sistemul de e-learning Academia Online
Academia Online este o platformă de e-learning dezvoltată în colaborare de către InsideMedia, Institutul de Științe ale Educației și Asociația pentru Excelență în Carieră. Portalul oferă cursuri gratuite sau cu plată în diverse domenii: Afaceri, Dezvoltare personală, Tehnologia informației, Limbi străine etc. Utilizatorii primesc suport continuu prin intermediul tutorilor și prin intermediul unei secțiuni InfoCentru.

Timesoft
Timesoft este o firmă din Timișoara care oferă cursuri online, consultanță și instruire în e-learning, dezvoltare de sisteme integrate de e-learning. Oferta de cursuri este din domeniul informaticii, în special a limbajelor de programare.

eLearn Academy
Compania dezvoltă și implementează programe de învățămant online.